I en hurtig vending kan disse squashboller æltes sammen og blive til de lækreste eftermiddagsboller til familien. Prøv dem i weekenden eller en anden dag. De er et sikkert hit.

Jeg havde cirka en halv squash i køleskabet, som kunne gøre sig godt i en omgang boller. Jeg elsker, når jeg kan “gemme” lidt grøntsager i brød eller andet mad. Det gør bagværket mere saftigt og giver desuden en god smag, samtidig med at mine – ellers ikke sarte børn – spiser det med største velbehag. Bevares, jeg ved godt, at de ikke får store mængder grøntsager af at spise sådan en bolle, men lidt har vel også ret. Desuden holder jeg meget af at bage store portioner, som kan puttes i fryseren, så jeg har noget nemt til madpakkerne på de dage, hvor energien bare er i bund.

Af denne portion dej til squashboller,  lavede jeg 12 ret store og flade boller (lidt burgerbolleagtige), samt 12 Pirogger, som du kan få opskriften på her.
Dvs. at du egentligt kan få 24 boller af denne portion – eller 12 boller OG 12 pirogger (eller pølsehorn, pizzasnegle eller andet) Dejen kan bruges til alt muligt. Kun fantasien sætter grænser.

squashboller




 

Opskriften på squashboller kommer her:

Du skal bruge:
6 dl lunkent vand
50 g gær
1 tsk fint salt
1 spsk flydende honning
50 g flydende margarine
200 g fintrevet squash
400 g fuldkornshvedemel
800-900 g hvedemel
1 æg til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning, margarine og revet squash. Rør rundt.
Tilsæt fuldkornshvedemelet og begynd røremaskinen eller æltearmene 😉
Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet indtil dejen blive smidig og lækker.
Lad dejen hæve under et fugtigt klæde i skålen i 1 time.
Del dejen i 24 dele og form 24 boller, som sættes på bagepapir på en bageplade.
Lad efterhæve i en halv time.
Tænd ovnen på varmluft ved 175 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Du kan evt. drysse med sesamfrø, så ligner de burgerboller og kan sagtens bruges til det.
Bag bollerne i ca 15 minutter. Du kan evt. “lytte” til bollerne efter 13 minutter. Hvis bollerne “knitrer”, er de IKKE færdige.

Bon appetit, folkens.

squashboller




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *