Indlægget handler om Things to do i June – OG at holde pauser før, under og efter.

Når man, som jeg, har voldsomt brug for ro og alenetid, samtidig med at man har mange jern i ilden, er det vigtigt, at man prioriterer nogle få ting for at kunne nyde minutterne og dagene. Allerførst så er det det, jeg netop er i gang med. Planlægning. Hvad er vigtigst for mig at være med til? Hvad vil jeg gerne? Og hvad vil jeg ikke? Hvor mange ting om dagen? Og hvad med dagen efter? Hvor er der plads til pauser og selvhypnose? Hvad gør mig godt og hvad har jeg brug for? Det er vigtigt at prioritere de rigtige aktiviteter, både de sociale og de “enlige”. Samtidig er det vigtigt at gå ind med den rette indstilling til tingene. Men når man, som jeg, har planlagt det på forhånd, så er der vel næppe mange aktiviteter, der ikke er godt for mig.
Things to do in june

Nå, men min Junimåned bliver lidt travl, kan jeg se i min kalender. Jeg havde egentligt planlagt, at jeg ville skrive om 10 af mine aktiviteter i denne måned. Jeg har mange flere, men jeg har udvalgt de vigtigste for mig og dem vil jeg begrunde lidt her.

Things to do in June
1

Fejre min smukke datters 17 års fødselsdag. De bliver så frygtelig store, mine unger, at jeg slet ikke forstår, hvor tiden bliver af.

2

Vi skal ses med hele min pukkelryggede, sære og helt særlige familie til årets fætter-kusinedag. Vi hygger os og vi nyder, når vi ses. Det bedste er, at min morfar er med og at han virkelig nyder familien. “Familien er vigtigst”, plejer han at sige, og han har da virkeligt ret.  Dejligt når vi kan få nogle gode værdier fra ham og endda bringe det videre til vores egne børn.

3

Vi skal til sommerfest hos min svigermor, som bor på et vidunderligt plejehjem. Det bliver en hyggelig aften. Det der med at have ældre i familien, kan godt være lidt af en udfordring. Vi har været så fyldt af sygdom og død i mange år, at vi har haft meget lidt overskud. Derfor er der en evig dårlig samvittighed, når det handler om at “passe” og besøge de ældre i familien. Det lyder forkert, men vi har haft nok i os selv. At få os selv på benene, holde os oprejst og sørge for, at vores børn fungerer og har det godt, har været vores primære opgave i lang tid. Ordet “burde” har vi smidt ud, under kyndig vejledning af psykologer, terapeuter mm., for den bragte os ikke noget godt. “Vil gerne” er i stedet meget bedre og vi VIL GERNE besøge min svigermor, når der er sommerfest og vi VIL GERNE hygge os med hende, når vi har overskud til det. Det bliver en god aften.

4

Jeg skal til afslutningsarrangement på datterens efterskole. Det er vildt, at der allerede er gået 10 måneder og at skoleåret snart er slut. Det er fuldstændig vanvittigt, synes jeg. Jeg glæder mig til at få hende hjem og samtidig frygter jeg den dag, for jeg bliver så berørt af sådan en afskedsceremoni. Nok fordi jeg selv har været på højskole og tydeligt husker sådan et farvel. Øv hvor var det sørgeligt og hårdt dengang i 1996 – og øv hvor bliver det hårdt for min datter. Man skaber sig venner for livet og kan slet ikke overskue, at den fantastiske tid er forbi. Heldigvis ved jeg jo nu, at livet går videre, men smerten er ubeskrivelig og det hele tager tid at vænne sig til. Nå, men jeg glæder mig til den dag, for den bliver helt speciel.

5

Jeg skal af sted på mit sidste modul til min uddannelse.  Fire spændende og interessante dage venter forude, hvor den sidste eksamen skal bestås og jeg forhåbentligt kan kalde mig hypnoterapeut. Jeg glæder mig sindssygt til et nyt kapitel af mit liv begynder og jeg er PISSE stolt over mig selv. Jeg rejste mig nemlig. Og nu bliver jeg sgu stående.
6

Jeg skal til en hyggelig fællesspisning hos min morfar på hans aktivitetscenter. Han er så sød til at invitere, når der er fællesspisning og vi hygger os hver gang. Han er ikke bleg for at indrømme, at han er blevet medlem af en ny gruppe: BBA. Brug Børnenes Arv. Ha ha, han siger det med smil på læben og jeg elsker det. Han er sgu sjov.

7

Endeligt skal jeg ind og se: “Saturday night fever” med mine søstre i Musikhuset i Århus. For en uges tid siden var vi også af sted, men alt imens vi sad i salen og var fulde af forventninger til en fed oplevelse, aflyste de forestillingen pga. tekniske problemer, så vi måtte køre skuffede hjem igen. Heldigvis har de lavet en ekstra forestilling til os – og nu glæder vi os endnu mere. Mon det var et trick? Tror det næppe!

8

Jeg skal fylde fryseren med hjemmebagte boller. Den er nemlig ved at være tømt. Drengene kan godt finde på at tage en bolle fra fryseren om eftermiddagen og jeg holder meget af at bage. Win- win!
Hvilken opskrift skal jeg mon bruge? Jeg har jo et helt index af opskrifter lige her. Den mest brugte opskrift her på bloggen er disse grahamsboller. De er altså gode.

9

Jeg skal bruge tid på noget meget meget spændende. Noget, jeg ikke har skrevet om her på bloggen før. Noget jeg er stolt af. Noget jeg IKKE er bange for. Noget jeg er spændt på. Jeg er nemlig ved at opstarte min egen klinik. Altså at springe ud som selvstændig. Som min egen boss. Der er en del planlægning, som skal gøres og jeg allerede i fuld gang. Det er magisk og meget spændende. Jeg har det virkelig godt med det og jeg glæder mig. Du hører selvfølgelig nærmere om det hele, når jeg går “i luften”. Wow, siger jeg bare. Gør du ikke også det?

10

Sidst, men ikke mindst, skal jeg selvfølgelig overøse min familie med mortid, kys, kram og kærlighed. Der skal kildes, snakkes, grines og krammes. Der skal opdrages og holdes om. Der skal vejledes og læres. Alt sammen noget der er meget vigtig for mig. Familien kommer først, som gamle morfar siger.

11

UPS! Jeg må altså lige tilføje en ekstra ting. Det er bare lige en ekstra sidebemærkning… for jeg skal sådan stille og roligt begynde at vænne mig til tanken om, at næste måned er måneden, hvor jeg går ind i et nyt årti. WUPTI, så gik de første 40 år… Heldigvis har jeg kendt min elskede i over halvdelen af mit liv og det er jeg faktisk ret vild med.

I morgen begynder Juni – og jeg er SÅ klar. Klar til gode oplevelser,aktiviteter og arrangementer. Klar til at holde pause før, under og efter.

Things to do in June er udfyldt – og klar til brug. Sæt i gang!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *