Nyder du ikke også det smukke efterår, der er lige udenfor vinduet?
Hvis du ikke gør, så skynd dig at komme derud, for om kun en måned går vi over i vintermånederne. Jeg synes, efterår er så smukt. Mest når det ikke regner og blæser. Det er jeg nu ikke så vild med.

Smukke efterårsbilleder fra min gåtur med mand og hund forleden dag. Når vi gå sammen os to, kan vi rigtigt få snakket - UDEN at nogen blander sig. Ahhh...
Smukke efterårsbilleder fra min gåtur med mand og hund forleden dag. Når vi går sammen os to, kan vi rigtigt få snakket – UDEN at nogen blander sig. Ahhh…
Endnu flere skønne efterårsbilleder.
Endnu flere skønne efterårsbilleder.

Jeg er ikke pjattet med at smide mad ud og jeg er ikke pjattet med tørt rugbrød. Det er absolut no-go for mig.
Derfor var det her oplagt at lave en portion hjemmelavet ymerdrys. Den slags ymerdrys man køber, smager ganske udmærket, men jeg synes faktisk, der er temmelig meget sukker i. Jeg kan også bedst lide at vide, hvad der er i maden. Hvis det skulle være helt optimalt, skulle jeg jo selv have bagt rugbrødet… Det har jeg altså ikke gjort.
Men ymerdrysset… det har jeg selv lavet.

Jeg havde ca. en halv pakke rugbrød, der ikke var til at få igennem halsen pga. tørhed (altså i rugbrødet. Ikke i halsen 😉

Ymerdrys

Jeg smuldrede rugbrødet godt og puttede det i en skål. Jeg dryssede 3-4 spsk. brun farin over og blandede sammen.

Ymerdrys1

Jeg bredte det ud på en bageplade med bagepapir og bagte i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Nu lod jeg det køle helt af på bagepladen.
Da blandingen var kold, kørte jeg det igennem foodprocessoren. I første omgang tænkte jeg, at det godt måtte være lidt groft. Men da jeg smagte på det sammen med A38, var det simpelthen for groft at tygge i. Det måtte derfor få en omgang mere i maskinen, så det var næsten helt fint. Ymerdrys2Ymerdrys3Nu står det klar til i morgen tidligt, hvor jeg vil servere det for familien. Mon ikke nogle af dem synes godt om det. Jeg ved i hvert fald godt, hvad jeg skal have.
Har du prøvet at lave ymerdrys før? Hvordan laver du det?
Smid gerne en kommentar herunder. Det er nemlig så rart at blive inspireret af andre.

Pøj pøj med det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *