Er du din egen bedste ven?

Ja, din egen bedste ven. Det er faktisk ret vigtigt, at du er det. Når du er din egen bedste ven, tager du samtidig hånd om din egen trofaste følgesvend. Dig selv.  Du rummer dig selv med alle de vidunderlige ting, du indeholder samtidig med at du rummer alle dine fejl og mangler. For de er der også! Dem har vi alle. Og det er også godt. Vi skal respektere, at det er menneskeligt at fejle. For det er det!
Nu generaliserer jeg lige. Det er ikke sikkert, det passer på dig, men måske…

bedste venVi har ofte en tendens til at være rigtig gode og omsorgsfulde for vores venner, veninder eller nærmeste familie, når de har brug for os. Vi er enormt god til at lytte og vejlede, at være der, når noget er svært, at hjælpe, når der er brug for det. Vi er rummelige og vi er gode til at sige pyt.
NÅR DET GÆLDER ANDRE…
Men når det gælder os selv…. Nej, så er vi vores egen værste fjende. Vi er IKKE rummelige. Vi er hårde ved os selv. Vi er selvkritiske med vores egen indre stemme, der nedgør og hakker på os. En indre stemmer, vi tror, har ret, som ødelægger vores selvtillid og skaber ubalance. En indre stemmer der fortæller os, hvor tykke vi er, hvordan vi kunne have gjort tingene anderledes, have trænet noget mere, spist anderledes, ordnet haven, hvordan vi bør kunne nå dit og dat, hvordan vi ikke slår til som mor, far, ven eller veninde. Kender I det?

Jeg gør!
Og det nytter jo ikke noget, for vi forstærker bare den negative følelse inden i os selv af alt vores selvhad og nedladende indre kommentarer.

Derfor:

Tag din egen bedste ven i hånden. Dig selv. Det er en kærlighedserklæring af de store – til dig selv.
Vælg din mest positive livshistorie. Vi har alle oplevet gode, hjertelige, vidunderlige, dumme, trælse og ubehageligt ting, som har påvirket vores jeg og identitet. Ja, og husk: de dumme oplevelser har OGSÅ gjort dig til den, du er i dag. Du har helt sikkert lært meget af det. Brug det positivt.
Tilgiv dig selv. Lige meget hvad, så gør du det jo så godt, du kan. Det gør vi alle.

Der er mange flere punkter, jeg kan skrive på her.  Brug tid på alt det, der er godt for dig, og ikke det, du TROR, er godt for dig. Mærk efter. Tænk.
Jeg kan fortælle, at jeg OGSÅ synes, det er svært, men jeg bliver hele tiden bedre. Jeg kan mærke, at jeg bliver bedre til at acceptere min krop, som måske har nogle kilo for meget og ikke er “til bladene”, men det er lige gyldigt, bare jeg har det godt. Jeg kan godt have en dialog med min indre stemme, som fortæller mig, hvad jeg ikke er god til. Men jeg vinder som regel – for det meste efterhånden.
I dag har jeg faktisk en milliard ting, jeg gerne vil nå. Jeg har nemlig ingen børn hjemme. De er på ferie – og mor her vil jo gerne kunne nå alt det, jeg har udskudt i noget tid… Når nu der er tid til det! Kender I det? Min indre stemmer fortælle mig i hvert fald også, hvad jeg bør kunne nå i dag…

Jeg har bestemt, at jeg når det, jeg når. Jeg sætter lidt musik på, så glider tingene bedre, Jeg drikke indimellem kaffe og går en tur. Jeg skal nå nogle praktiske ting, og jeg skal OGSÅ nå at sove middagslur 😉 Det giver nemlig mega meget mening, for så bliver overskuddet bare bedre til de andre ting, jeg skal nå. Og jeg vinder helt sikkert over min indre stemme.

Ha’  en dejlig dag.

www.meskildsen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *