Taknemmelighed er i nogle perioder mere i tankerne på mig, end andre perioder. Jeg er blevet bevidst om, at vi skal være mere opmærksom på taknemmelighed – HVER DAG!

Hvorfor taknemmelighed?

Jo, fordi det gør noget godt ved os og vores medmennesker. At vi viser og mærker taknemmelighed fremmer positiviteten, sund fornuft og bedre livskvalitet. Det er ikke noget, jeg har fra nogle fine undersøgelser, men helt og aldeles mine egne oplevelser og følelser.

Jeg er generelt en positiv person, men i perioder hvor tingene går for stærkt og jeg måske er for presset af alt muligt, kan det være svært at se, huske og opleve taknemmelighed. Det kender du garanteret.

Derfor er det vigtigt, at vi bevidst vælger taknemmelighed til, hvis det er lidt langt væk i en periode. En bevidst handling og tanke. Et fokus. En samtale. En følelse. Et træk. Et valg. Alt sammen noget vi skal gøre bevidst for at fremme vores taknemmelighed.
Jeg ved godt…

… at nogle mennesker er mere positive af sind end andre, men jeg har også en opfattelse af, at det er de blevet af flere årsager. De kan være opdraget til det, med kærlighed og taknemmelighed, samtale og dybde. Ved at være bevidste om taknemmelighed og ved at holde fokus på det. Ved personlighedstræk og meget mere. Der er mange ting, der spiller ind.

Jeg ved også godt, af helt personlige årsager og erfaringer, at positivitet og taknemmelighed nogle gange kan være lidt langt væk, når lavinen ruller og det hele bare ser svært og sort ud. I den forbindelse er det jo vigtigt, at man oplever at ens nærmeste udviser stor kærlighed, medfølelse og hjælpsomhed, så man får lettere ved at føle taknemmeligheden.

Jeg ved også godt, at det kræver styrke og mod at bryde en vane og mønster. Hvis du fx ikke er vant til at tænke og vise taknemmelighed, så kan det være noget af en overvindelse af komme i gang med.

Jeg ved også, at det kan lade sig gøre.
Start i det små…

Du kan gøre det helt for dig selv… inden i dig selv. Det er det, jeg mener med det små. Du må gerne, imens du øver dig, holde det hemmeligt for dig selv.

Om aftenen når du skal sove, kan du lige bruge 5 minutter på at tænke alle de ting igennem, som du egentligt er taknemmelig for. Mange dage vil det nok blive det samme, men det gør bestemt ikke noget, for gentagelser er godt for dig og dit sind. Det kan også være, at der er sket en ting i løbet af dagen, som du er taknemmelig for og den ting må da også fylde lidt i dine tanker, inden du skal sove.

Som udgangspunkt kan du starte med at tænke:

“Jeg er taknemmelig for… “, og så tage det til dig, der kommer.

I mit hoved ville det kunne lyde sådan:

Jeg er taknemmelig for…

  • at jeg er i live
  • at vi ikke er alvorligt syge
  • at vi har et dejligt hus
  • at vi ikke mangler noget
  • at mine børn klarer sig godt og er blevet gode mennesker
  • at jeg hver dag oplever stor kærlighed
  • at jeg har en god familie, der gerne vil hjælpe
  • at vi får mad på bordet hver dag
  • at jeg har gode venner
Tak for dig
Udvid til lidt mere…

Når du skal udvide, mener jeg, at du skal begynde at sige det højt. Jeg ved, at det for nogle mennesker kan virke lidt grænseoverskridende og for andre være noget ret nemt. Hvis det er svært, kan du jo begynde at sige det højt til dig selv i spejlet. At sætte ord på følelser over for dig selv, familie og venner er meget værdifuldt for dig. Det er ofte som om, at det bliver mere virkeligt, når man siger det højt. Når du bruger sproget og siger ting højt, sker der erkendelser inden i dig… og det er vigtigt.

Hvis du har børn…

så tag dem med i processen. Det er, for det første, godt at have en dialog om ens hverdag. For det andet, så er det en vigtig ting, du faktisk skal lære dine børn. Dine børn lærer af dig, af det du gør og ikke det, du siger.

Hvis I bruger 5-10 minutter over aftensmaden eller inden puttetid på at snakke om alt det, I hver især er taknemmelige for, så hjælper du dine børn rigtig godt på vej i livet. Tidligere har jeg skrevet om stjernestunder, som er et rigtig godt værktøj til dette.

“Hvad har det bedste været i dag? Hvad er min stjernestund? Hvad er jeg taknemmelig for?”

Selvom man ikke har børn, kan man jo godt bruge det sammen med sig selv eller sin partner.

Noget andet er, at det er vigtigt, at børn lærer at sproget er det vigtigste redskab til at udtrykke følelser. Kommunikation er vigtig for at børn skal vokse op som gode individer, der kan passe på sig selv med god kommunikation. Forstår du, hvad jeg mener?

Derfor

er det vigtigt for dig og dine at taknemmelighed får en stor plads i dit liv.

Brug tiden og tankerne derpå.

Det er godt givet ud…

Til sidst vil jeg lige sige:

Jeg er taknemmelig for at du læser med. TAK!

www.meskildsen.dk
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *