Spørgsmål er der mange af.
Svar er den mange af.

But what to do?

Det er fuldstændig overvældende, hvad jeg har oplevet af empati de seneste dage. De sidste dage er der derfor ikke sket så meget på bloggen, fordi jeg har været total fyldt op indeni og mit hoved har været på sprængpunktet pga. hovedpine.

Citat  om medfølelse  af Dalai Lama
Citat om medfølelse af Dalai Lama
Jeg bliver fyldt op af glæde, når jeg mærker jeres medfølelse, men samtidig dræner det mig totalt, fordi jeg føler, at jeg hele tiden skal tage stilling til, hvad der nu er bedst for mig. Det er egentligt en svær situation, for jeg vil i bund og grund bare gerne have det godt. Det skal I vide. Derfor tager jeg imod hver en medfølende besked fra alle – kendte som ukendte.

“Det tibetanske ord for medfølelse, Tse-wa, kan også betegne en sindstilstand, der omfatter gode ønsker for en selv. For at udvikle medfølelse skulle man måske begynde med ønsket om selv at blive fri for lidelse, og derefter tage denne naturlige følelse over for en selv og opdyrke den, forstærke den og udvide den til også at omfatte andre. ”

Uddrag fra bogen ‘Kunsten at leve lykkeligt’. Hans Hellighed Dalai Lama og Howard C. Cutler.

Jeg selv er enorm godt til at have medfølelse, udvise empati, sympati og hjælpe for andre. I virkeligheden er den én af mine største udfordringer, hvor jeg faktisk ofte har glemt mig selv. Det er én af de “gaver”, jeg har med mig fra min barndom. Det er tillært på en udfordrende måde, fordi jeg havde det bedst med at behage og samtidig dække over manglende eller forkert kærlighed, opmærksomhed og omsorg. Så var det bedste bare ikke at mærke mig selv. For det gjorde alligevel for ondt.
Jeg har i en længere periode været nødt til at være egoistisk for at helbrede mig selv. Selvom jeg er egoistisk, kan jeg stadig godt have medfølelse og empati for andre, jeg har bare ikke haft “plads til” at vise og udleve det for andre på det stadie, som jeg plejer.

PLEJER ER DØD.

BURDE ER OGSÅ DØD.

Det er sørgelig, når nogen/ noget dør – men sandt. Processen har været sørgelig, men ikke desto mindre sand for mig selv. Egoismen længe leve! Bare den udføres på den rigtige måde. Jeg kan nemlig fortælle dig, at jeg nærer meget stor afsky for egoistiske og snæversynede mennesker.

Egoisme…
Hvad er det egentligt? Og hvad betyder det for den enkelte og menneskeheden? Måske det kunne være spændende at dykke lidt ned i – her i en ellers rimelig mangfoldig verden.
Hvad tænker du?

BUT WHAT TO DO?
Det var jo der mit indlæg startede i dag.

Jo, jeg skal da i hvert fald stadig bevare roen, selvom jeg et kort øjeblik mærkede mediernes lille varme lampe i ansigtet. Der er ikke andet for. Bevar roen og lad egoismen leve lidt endnu.

Og ved du hvad?

Det har jeg det skide godt med.

Take care.

With all my love
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *